Perjantai 11.7.2025 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Säkylän pakastetehdas käsittelee 0,2 miljoonaa kiloa hernettä vuorokaudessa

Uutiset

Puinnin aikana pelloilla työskennellään vuorokauden ympäri.

Apetit

Hernettä puidaan kellon ympäri. Kuva: Apetit / Matti Perttu

Herneen sadonkorjuu on vilkasta aikaa Säkylässä Apetitin pakastetehtaalla. Puimurit työskentelevät pelloilla vuorokauden ympäri.

Kuorma-autot kuljettavat herneet pakastetehtaalle. Laitos käsittelee noin 200 000 kiloa hernettä vuorokaudessa.

Herneen matka pellolta pakkaseen kestää vain pari tuntia. Ripeys on tarpeen, jotta ravintoarvot säilyvät mahdollisimman hyvinä.

Satoa korjataan yleensä noin kuukausi.

· · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: